top of page
  • Writer's pictureSiguranta Digitala

Sfaturi: Procurarea unui smartphone nou
După achiziționarea unui smartphone nou, există câțiva pași pe care îi puteți întreprinde pentru a vă proteja online și a vă securiza datele și confidențialitatea. Iată câteva dintre acțiunile pe care trebuie să le luați în considerare:


Actualizați sistemul de operare: Primul pas este să actualizați sistemul de operare al smartphone-ului la cea mai recentă versiune. Acest lucru poate contribui la remedierea oricăror vulnerabilități de securitate și va asigura ca dispozitivul să ruleze pe cea mai sigură versiune disponibilă.


Configurați o opțiune sigură de blocare a ecranului: Configurați o opțiune sigură de blocare a ecranului, cum ar fi un PIN, un model sau o parolă, pentru a preveni accesul neautorizat la dispozitiv și la conținutul acestuia.


Ajustați setările de confidențialitate: Examinați setările de confidențialitate ale dispozitivului și ajustați-le pentru a limita cantitatea de informații personale care este partajată cu diverse aplicații și servicii.


Instalați un program de securitate: Instalați un program de securitate de încredere, cum ar fi soluții antivirus sau anti-malware, pentru a proteja dispozitivul de programe rău intenționate și alte amenințări online.


Fiți precaut/ă cu aplicațiile: Descărcați aplicații doar din surse de încredere, cum ar fi magazinul oficial de aplicații pentru sistemul de operare al dispozitivului. Fiți atent/ă cu aplicațiile care solicită permisiuni excesive sau care par suspecte.

Efectuați copii de rezervă ale datelor: Efectuați în mod regulat o copie de rezervă a datelor dispozitivului pentru a vă asigura că informațiile importante, cum ar fi contacte, fotografii și documente, nu se pierd în cazul unei încălcări a securității sau al unei defecțiuni a dispozitivului.


Prin realizarea acestor pași, persoanele pot să se protejeze online și își pot securiza datele și confidențialitatea. În plus, este esențial să rămâneți vigilent/ă și informat/ă cu privire la cele mai recente amenințări online și cele mai bune practici pentru siguranța online și să vă adaptați măsurile de securitate în consecință.

25 views

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page